Morot- och ingefärssoppa
Ingredienser:
Soppa
500g Morötter
2st Gul lök
50g Ingefära
1frp Kokosmjölk
2 klyftor Vitlök
8dl Vatten
2 tärningar Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Kikärtskrutonger
2frp Kikärtor
1msk Majsstärkelse
0.5tsk Chiliflakes
Olja
Salt
Lime cream cheese
2st Lime
0.5frp Cream cheese
1krm Salt
Till servering
20g Koriander
Knäckebröd
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader (varmluft)
- Soppa: Slanta morötter och grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 2 msk). Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2min.
- Tillsätt pressad vitlök, kokosmjölk, vatten och smulad buljong. Låt puttra ca 10 min eller tills morötterna är mjuka.
- Kikärtskrutonger: Håll av och skölj kikärtorna. Torka ordentligt med hushållspapper. Blanda med majsstärkelse, lite olivolja, chili flakes och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
- Lime cream cheese: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda med cream cheese och salt i en liten skål.
- Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och lite pressad saft från limen.
- Toppa soppan med krutongerna och koriander. Servera med knäckebröd och lime cream cheese.