Kålpudding på vegofärs

Ingredienser:

1 kg vitkål
2 msk rapsolja
2 msk sirap
400 g vegofärs
2 gula lökar
1 klyfta vitlök
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk soja
2 krm peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stek löken och vegofärsen i olja tills den får fin färg i en traktörpanna.
  3. Hacka vitkålen
  4. Ös i hälften av vitkålen och stek lite till.
  5. Blanda färsen med vitlök, creme fraiche, buljongtärning, soja och peppar och stek lite till.
  6. Toppa med resterande kål.
  7. Grädda i ugnen i ca 40-45 min. Servera med ris eller kokt potatis och lingonsylt.


Populära inlägg i den här bloggen

Paella

Snabb risotto

Sötpotatissoppa med äpple & ingefära